Ingeborg Gillebo

Ingeborg Gillebo, mezzosopran.

Ingeborg er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Hun vant Toneprisen i 2007, og gjorde sin operadebut på Det Kongelige Teater i København i 2010 som Margret i Wozzeck. Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i Figaros bryllup, og har siden opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Festival d'Aix en Provence, Flanders Festival Antwerp og Drottningholms-festivalen i Stockholm.

 

Hun er en etterspurt konsertsanger og blant høydepunkter kan nevnes en konsert til ære for Plácido Domingo i Amsterdam, opptreden på den årlig Richard Tucker-gallaen i Carnegie Hall i New York, Mozarts C-moll messe med Orchestre de Chambre de Paris og en konsertant fremføring av Wagners opera Parsifal med City of Birmingham Symphony Orchestra.

I august 2011 vant hun 2.-plass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og i juni 2015 representerte hun Norge i verdens største sangkonkurranse; BBC Cardiff Singer of the World. I 2015 ble hun tildelt Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris etter Dronning Sonja-konkurransen.

Ingeborg Gillebo har samarbeidet med prominente dirigenter som Christian Badea, Fabio Biondi, Michael Boder, Daniele Callegari, Jonathan Darlington, John Helmer Fiore, James Levine, Marc Minkowski, Henrik Nánási, Andris Nelsons, Sir Robert Norrington, George Petrou og Emmanuel Villaume.

 

Våre samarbeidspartnere: