Om få dager braker det løs!

Dirigent Ingunn Korsgård Hagen leder Orkester Innlandet under årets gallakonsert / Foto: Ole Wuttudal

Vi gleder oss til å kunne presentere Kirsten Flagstad festival 2025 for dere!

Under årets festival vil du se mange av de kjente og kjære programpostene, som Kransenedleggelse ved Kirsten Flagstad musem og festivalgudstjensten på søndag, samtidig som vi viderefører flere av våre nye konsepter fra fjoråret, slik som bakgårdsopera på «Gullstruper på Gullkorn», resitalkonserten «Itte no`knussel» og ikke minst gallakonserten «Mestermøte i Mjøskæinta».

Vi presenter også noen nye progamposter i år, her vil vi særlig trekke frem portrettkonserten med komponist Anders Røshol i Kunstbanken søndag 16. juni. Dette blir årets avslutningskonsert, hvor vi blir bedre kjent med Røshols komposisjoner og inspirasjonskilder. Vi ønsker å hvert år trekke frem en samtidig musikkskaper og presentere vedkommende med en egen portrettkonsert, og i år er det altså Anders Røshol som står for tur.

Det internasjonalt anerkjente vokalensemblet Nordic Voices fremfører musikk av Hamarkomponisten Anders Røshol under årets avslutningskonsert

Det musikalske hovedtemaet for årets gallakonsert er Wagner, og spesielt operaen Lohengrin. Dette er musikk som var svært sentralt for Kirsten Flagstads karriere, så vi føler at hun er litt ekstra tilstede i år!

Vi ser frem til å kunne dele fine musikalske opplevelser med dere på Hamar!

Anders Lillebo

Kommunikasjonsansvarlig, Kirsten Flagstad festival

Forrige
Forrige

Takk for en fin festivalåpning!

Neste
Neste

—Jeg har nok hele tiden hatt et ønske om å lage musikk selv!